top of page

Staňte se sami sobě lékařem s pomocí Image Medicine

(Vyšlo v časopisu Ve hvězdách č. 109, červenec a srpen 2022).


O Image Medicine jsem zde naposledy psal v čísle 100 z roku 2021. Teď ještě plný dojmů po návštěvě MUDr. Ekateriny Crilové (Moldavsko) cítím, že je na čase tuto skvělou součást Tradiční čínské medicíny přiblížit ještě trochu blíž.


Začátkem června 2022 se totiž v Praze konal již druhý kurz této u nás zatím prakticky neznámé metody diagnostiky a léčení a několik desítek účastníků mělo skvělou příležitost naučit se některé z technik od velmi kvalifikované a zkušené lektorky, MUDr. Ekateriny Crilové. Ekaterina je lékařkou západní a Tradiční čínské medicíny (studium na Pekingské Universitě čínské medicíny 2001-2009) se specializací na akupunkturu, byliny, masáž tuina. Absolvovala stáže v hlavních pekingských nemocnicích. Ekaterina však je především image-terapeutkou. Této metodě se věnuje nejvíce, protože, jak sama říká, považuje Image Medicine, za mnohem zajímavější a hlubší, než medicínu západní a všeobecně známou TČM. Ekaterina jí studuje už od svých 16 let. 17 let žila v Pekingu, a kromě studia na univerzitě měla výjimečnou možnost absolvovat speciální výuku u prof. Xumingtanga, který je považován za zakladatele současné, moderní Čínské Image Medicine.


Ekaterinu jsem poznal před několika lety při výuce v Číně, v Beijing Medical Research Kundawell Institute jako skvělou lektorku a také velmi zkušenou terapeutku a byl jsem proto velmi rád, že přijala moje pozvání do Prahy a vedla zde kurz jak pro začínající, tak pro pokročilé.


Jednou ze skvělých vlastností Image Medicine je to, že nevyžaduje žádné speciální nástroje, je naprosto neinvazivní, nenarušuje se při ní ani povrch kůže, jako třeba při akupunktuře a může se jí tak věnovat prakticky každý poučený zájemce a používat ji sám na sobě, ve své rodině nebo mezi přáteli. Profesionálně vyškolený terapeut s většími zkušenosti a schopnostmi pak je schopen řešit s její pomocí i velmi závažné zdravotní problémy, při čemž je samozřejmě možná a často i žádoucí spolupráce s lékaři západní medicíny. Všechny metody léčení je možné kombinovat a udělat tak maximum pro uzdravení pacienta. Úspěch této metody tkví mimo jiné v tom, že není úzce zaměřená na strukturu a funkce fyzického těla, jako západní medicína, ani na víceméně pouze energetickou problematiku jako TČM, ale zahrnuje působení na fyzickou část, energetickou, ale i duševní část – na mysl, emoce a informační stránku člověka. A co je neméně důležité, dokáže mnohem přesněji odhalit a poté odstranit příčinu onemocnění, která je většinou jinde než symptomy, které se u pacienta projevují.


Když trochu poodhalíme stěžejní principy diagnostiky a léčení, které daly tomuto odvětví čínské medicíny název – tedy schopnost terapeuta vnímat obraz (image) onemocnění - vidět fyzickou, energetickou a informační, nebo duchovní složku pacienta a odhalit tak příčinu onemocnění a s ní dále pracovat až do úplného uzdravení nebo úlevy pacienta… Může se zdát, že tato skvělá vlastnost Image Medicine je pro ni také limitem – vždyť přece takovou schopnost „rentgenových očí“ má málo kdo...


Z druhé strany je však třeba poznamenat, že schopnost vnímat obrazy nejen orgánů, ale dokonce i jednotlivých buněk…, energetických kanálů a informačních propojení mezi různými částmi těla… lze mnoha metodami Image Medicine trénovat a postupně zvyšovat. A začínající terapeuti, kteří tuto schopnost vnímat, nebo „vidět obrazy“ zatím nemají, nebo ji ještě nemají příliš rozvinutou, mohou používat při diagnostice a léčení techniky, které toto vidění nevyžadují, a i takto mohou dosahovat pozoruhodných úspěchů.


I proto se už začínající účastníci pražského kurzu mohli naučit metody regenerace srdce, jater, ledvin, plic a dalších orgánů, léčení prostatitidy, léčení intervertebrální kýly, vyhřezlých plotének, zlepšení zraku, léčení onemocnění dýchacích cest, onemocnění endokrinního systému, gynekologických onemocnění, narušení menstruačního cyklu, léčení myomu dělohy, neplodnosti… atd.


Ekaterina na kurzu všechny strhla svým nadšením pro tuto metodu a sdílením mnoha zkušeností s vyléčením svých pacientů. Ti ji v mnoha zemích Evropy vyhledávají pro její úžasné schopnosti a výsledky při léčení zejména chronických a těžko léčitelných onemocnění.


Ekaterina byla z její první návštěvy Prahy velmi nadšena a už se proto plánují další podobné kurzy a semináře jak naživo, tak online, na kterých by Katja ráda představila právě i metody rozvoje tzv. zvláštních schopností, které umožňují mnohem efektivněji diagnostikovat a léčit.


Já už se nemůžu dočkat a budu se těšit, že se na některé z příštích akcí potkáme.


Petr Kochlík

505 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page